Vad är Sweden Rock Festivalen?

I Blekinge, utanför Sölvesborg, så anordnas det årligen en festival. Där samlas alla musikfantaster och har det roligt tillsammans. Där kan man lyssna på hårdrock, klassisk rock, blues, metal och mycket mer. De har inte mindre än fem scener och massor med musik a lá 80 – och 90 -tals band som underhåller de människor som har kommit dit.

Förutom skön musik så finns det mat att köpa, ja, det finns en hel del matställen att välja på. Personalen är noggrann med att städa ordentligt under festivalen. Här råder det en fin stämning där alla hjälper varandra. Hit kommer inte bara de svenska hårdrocksfantasterna utan även från flera andra länder.

Sweden Rock är känd för att ha blivit världens mest organiserade rockfestival. Det är roligt att vi i Sverige har en sådan festival att stoltsera med! När man kommer hit så behöver man inte dansa utan man kan sitta ner någonstans och bara slappa och ta det lugnt. Knyta nya vänskapsband med rockande musik i bakgrunden.

Bra att veta

Inne på festivalområdet så finns det vissa ställen där man kan betala med kort, men det är inte överallt det går. I barerna till exempel så är det kontant betalning som gäller. Inne på festivalen så finns det en bankomat som man kan använda och det finns även en utanför området. På många andra festivaler får man inte fotografera eller filma, men det får du här. Så ta med kameran och få dina minnen på bild.

På plats finns inte bara sjukvårdspersonal och läkare utan här finns även tandläkare om det skulle behövas. Går du i giftastankar och vill göra det under speciella tillfällen så är Sweden Rock just ett sådant, man kan nämligen gifta sig här inne. Det blir en upplevelse som det blivande brudparet sent kommer att glömma.